A Veszprém Megyei Kormányhivatal 26 épülete újul meg a 2017-es év végéig. Az első ütemben elkészült 13 épület átadása ünnepélyes keretek között történt pénteken, a Megyeházán.

A rendezvényen elsőként Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár köszöntötte a vendégeket, aki beszédében elmondta, a „Veszprém Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” elnevezésű projekt jól illeszkedik Magyarország Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervébe. Az államtitkár hozzátette, a program keretében országosan 330 épület újul meg 25 milliárd forintból.

Veszprém megyében 1,29 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre az előzetes felmérések alapján kiválasztott 26 épület energetikai korszerűsítésére. – kezdte tájékoztatóját Takács Szabolcs kormánymegbízott, a továbbiakban pedig ismertette a projekt részleteit és bemutatta a programban érintett 26 épületet is. Az első ütemben Veszprém, Pápa, Tapolca és Balatonfüred volt érintett, a második körben Balatonalmádiban, Várpalotán, Tapolcán, Ajkán, Balatonfüreden, Devecserben, Sümegen és Veszprémben folytatódnak a munkálatok.

Az ingatanokban jellemzően napelemek elhelyezése, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés és homlokzati hőszigetelés valósult meg. A második ütemben érintett épületek többségében már folynak a munkálatok, ezek műszaki átadás-átvétele a 2017-es év végéig lezárul. A projekt éves szinten várhatóan 30-40 millió forintos megtakarítást eredményez.

A kormánymegbízott összegzésül elmondta, a beruházások által a 21. századnak megfelelő, korszerű környezetben fogadják az ügyfeleket az állami intézmények, nem utolsó sorban pedig a Hivatal is modernebb, szebb munkakörnyezetet tud biztosítani kollégáinak.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)