Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlésének közterület elnevezéséről szóló 373/2013.(XII.19.) számú határozata alapján a Veszprém, Budapest út 1. 3-5. 7. 4. 6. sz. alatti ingatlanok elnevezése 2017. január 01. napjától Mindszenty József utcára változik.

Az átnevezés az érintett ingatlanokban élő lakókat és működő vállalkozásokat az alábbiakban érinti:
Az érintett területen lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező állampolgárok személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártya) cseréjének kezdeményezése szükséges.

A helyiségnév, postai irányítószám, közterület elnevezés miatt költözéssel nem járó lakcímváltozásnak megfelelő személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolványt a Veszprémi Járási Hivatal hivatalból állítja ki a korábbi lakcímigazolvány bevonásával egyidejűleg.
Az egyéni vállalkozók esetében a változás bejelentésére kizárólag elektronikus úton van lehetőség, a vállalkozói igazolvány cseréje személyesen is igényelhető. Az eljárás mindkét esetben illetékmentes.
A gépkocsik forgalmi engedély cseréje lakóhelyváltozás miatt 2016. január 1-től nem kötelező, de a jármű üzembentartója illetékmentesen kérheti.

A diákigazolvány is tartalmazza a kártyabirtokos címét, ezért a cseréhez díjmentesen biztosítjuk az új NEK adatlapot.
A lakcímigazolvány, vállalkozói igazolvány és forgalmi engedély cseréjére vonatkozó kérelem személyesen vagy meghatalmazott útján is előterjeszthető.

Az ügyintézés helyszínei:

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)