A hagyományoknak megfelelően az idei évben is egy ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról. Az állománygyűlés keretében Dányi Béla tű. dandártábornok, valamint a tűzoltósághoz kötődő civil szervezetek és városvezetők többeket megjutalmaztak kiváló munkájuk elismeréséül.

Az állománygyűlés nyitányaként, Szolgai Réka szavalta el Móra Ferenc Tűzoltó gyerekek imája című versét, majd a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai adtak műsort, Zeitler Dénes vezénylete mellett. Az igen széles repertoárban a régi nagy zeneszerzők művei mellett éppúgy megtalálhatók voltak a közismert slágerek is. A kulturális műsort követően pedig Kapuvári Viktória tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese emlékezett meg a hagyományokról.

Az állománygyűlés keretében a kiválóan teljesítő kollégákat elismeréssel jutalmazták. A szakmai és a funkcionális szervezeti egységek munkatársa közül is szép számmal voltak méltók az elismerésre.Az ünnepség zárásaként Takács Szabolcs kormánymegbízott mondott pohárköszöntőt. Beszédében megköszönte mindazt az áldozatos munkát, amelyet a tűzoltók nap, mint nap végeznek, valamint méltatta a Megyei Védelmi Bizottság és a katasztrófavédelmi igazgatóság példás együttműködését.

(Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)