A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ülésének 2018. március 26-án.

Az ülés elején Takács Szabolcs a védelmi bizottság elnöke a bizottság 2017. évi pénzügyi keretéből hangosbeszélőket adott át a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. Az eszközök a gyors és hatékony lakosságtájékoztatás érdekében kerültek beszerzésre.

A rendezvényen határozattal elfogadták a védelmi bizottság 2018. évi Feladat- és Pénzügyi Tervét. A terv elfogadását követően Huszár Péter alezredes, a védelmi bizottság tiktára tájékoztatott a bizottság és titkársága előző négyévi tevékenységét vizsgáló átfogó felügyeleti ellenőrzésről és annak eredményéről. Az ellenőrzést a Honvédelmi Minisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Honvéd Vezérkar, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei hajtották végre. A beszámoló szerint az ellenőrzés megfelelő eredménnyel zárult, az ellenőrök a bizottság tervrendszerével, munkájával kapcsolatban problémát, hiányosságot nem tártak fel.

A következő napirendi pontban a 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka tájékoztatta a jelenlévőket a katonai toborzás aktuális és az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer Veszprém megyei helyzetéről.

Az ülésen szó volt még az ár és belvíz elleni felkészülésről, a szabadtéri rendezvények tűzvédelmi tapasztalatairól, a 2017. évi főbb katasztrófavédelmi tevékenységek eredményeiről, valamint a megyei fő- és műveletirányító ügyelet működéséről.


Az ülés zárásaként Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, mint a rendezvény házigazdája ismertette a rendőrség által a 2017. évben elért eredményeket, majd terror elhárítási, technikai és kutyás bemutatóra invitálta a bizottság tagjait és állandó meghívottjait.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)