Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja 2015. november 27-én ünnepélyes keretek között adta át Ajkán, a helyiek számára csak Kaszinóként ismert Újélet utca 8. szám alatti épületet. A felújított ingatlan nem csak a Kormányablaknak, hanem a Foglalkoztatási Osztálynak is otthont fog adni.

Fotó: VEMKH

Takács Szabolcs elmondta, hogy a Kormányablak a Szabadság tér 12. szám alól, a Foglalkoztatási Osztály a Móra Ferenc u. 28. szám alól költözött a felújított épületbe. Kiemelte, hogy a Foglalkoztatási Osztály eddig bérleményben került elhelyezésre, mely bérleményre a továbbiakban nem lesz szükség. Hozzátette, hogy az Okmányiroda helyére a jelenleg szintén bérleményben lévő Földhivatali Osztály kerül. A két bérlemény megszűnésével évi 18 millió forint megtakarítást ér el a Kormányhivatal.

Az ünnepélyes átadást követően sor került a próbaügyintézések megtekintésére. Fotó: VEMKH

Dr. Kovács Zoltán, a területi közigazgatásért felelős államtitkár ünnepi beszédében kiemelte, hogy az ajkai kormányablak országosan a 208. integrált ügyfélszolgálat.
Veszprém megyében 4 Foglalkoztatási Osztály épülete lett felújítva, Sümegen, Zircen, Balatonalmádiban és most Ajkán.
Az egyablakos ügyintézést megtestesítő, országosan egységes arculattal rendelkező kormányablakok közül Veszprém megyében a 12. Kormányablak került átadásra. 2015 decemberében sor kerül a tapolcai Kormányablak átadására is, így a 10 járásban 13 integrált ügyfélszolgálattal állunk az ügyfelek rendelkezésére.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)