Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának felterjesztésé alapján Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter 2018. február 1-i hatállyal járási hivatalvezetőnek nevezte ki Drágánné Fülöp Évát.

Az újdonsült hivatalvezető Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkártól vehette át a kinevezésről szóló dokumentumot január 23-án, a Miniszterelnökségen.

Drágánné Fülöp Évának első hivatalvezetői napján állománygyűlés keretében gratulált Takács Szabolcs. A kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, a frissen kinevezett hivatalvezető asszony mögött komoly szakmai életút áll. Ennek során vezető beosztásban is volt már alkalma bizonyítani rátermettségét. Egy Járási Hivatal vezetése azonban komoly munkát és nagy felelősséget jelent. Hozzátette: fontos, hogy a Várpalotai Járási Hivatal a jövőben is egy stabil, megbízható közigazgatási intézmény képét mutassa az állampolgárok felé, ugyanakkor a hivatali dolgozók is segítsék egymás munkáját. Ebben a hivatalvezetőnek is nagy szerepe van, akinek a kollégák összefogása mellett arra is törekednie kell, hogy jó kapcsolatot ápoljon a Polgármesteri Hivatallal és a város intézményeivel.
A kormánymegbízott végül támogatásáról és segítségről biztosította a hivatalvezetőt majd gratulált a felelősségteljes beosztáshoz.
Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, aki szintén részt vett az állománygyűlésen, ugyancsak gratulált az új vezetőnek és elmondta, a városvezetés ezután is a nyílt kommunikációra és a jó együttműködésre fog törekedni a Hivatallal.
Drágánné Fülöp Éva megköszönte a bizalmat és elmondta, vezetői tapasztalatait arra fogja használni, hogy a Hivatal valóban egy jól működő, erős intézményként működjön, amely a várpalotai járásban élők életét segíti.

Drágánné Fülöp Éva a Várpalotai Rendőrkapitányságon dolgozott, mint igazgatási ügyintéző. Később Tésen töltött be jegyzői állást. 19 éven keresztül gyámügyi területen dolgozott: 2002-ig a Várpalotai Polgármesteri Hivatalban I. fokú gyámhatósági ügyintézőként, majd Veszprémben, akkori nevén a Közigazgatási Hivatalban II. fokú gyámügyi ügyintézőként. 2007-ben a Várpalotai Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyámügyi Irodája vezetőjévé nevezték ki.
2013. január 1-től a Várpalotai Járási Hivatal Gyámügyi Osztályának vezetői feladatait, 2016 májusától pedig hivatalvezető-helyettesi feladatokat látott el.

((Veszprém Megyei Kormányhivatal))