Augusztus 28. és 30. között, Csopakon rendezték meg a XI. Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedőt, amely több mint 200 tűzoltó részvételével zajlott. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a Veszprém Megyei Kormányhivatal különdíja is átadásra került.

A nívós rendezvényre hazánk minden területéről érkeztek csapatok és egyéni versenyzők, hogy szakmai, ügyességi valamint elméleti feladatokban mérjék össze tudásukat.

Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, örömére szolgál, hogy idén Veszprém megye, azon belül is Csopak adhatott otthont az országos versenynek.

A kormánymegbízott úgy véli, Csopak remek választás volt a szervezők részéről, hiszen egyfelől alkalmas helyszíne a szakmai és műszaki versenyszámoknak, másrészt viszont ez a pár nap nem csak a versengésről szól, hanem a bajtársiasságról és az összetartásról is. Ehhez pedig ugyancsak ideális helyszín a Balaton partja. – hangsúlyozta.

Elmondta azt is, kiemelten fontosnak tartja, hogy a megye rendvédelmi szervei aktív, jó kapcsolatot tartsanak fenn egymással, hiszen katasztrófa esetén akár emberi életeket is menthet a szervezett, gyors kommunikáció. Veszprém megye ezen a téren erős egységet képez, eredményesen tudjuk segíteni egymás munkáját. – tette hozzá. 

Takács Szabolcs aláhúzta, hála és megbecsülés illeti a tűzoltókat, akik félelmet és fáradtságot nem ismerve, nap, mint nap életüket teszik kockára mások biztonságáért, ezért a Veszprém Megyei Kormányhivatal nevében különdíjat ajánlott fel. A szobrot és az oklevelet a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vehette át a kormánymegbízottól.

A díjak átadását követően a versenyt Erdélyi Krisztián országos katasztrófavédelmi főigazgató helyettese zárta. Hangsúlyozta, aki bajban van, annak gyors és professzionális segítségre van szüksége, a szakmai versenyek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a segítség mindenki számára rendelkezésre álljon. Az ezredes hozzátette, az ilyen megmérettetések alkalmat adnak arra, hogy a kollégák egymástól is tanuljanak, felfrissítsék a korábban megszerzett ismereteket és gyakorolják a különböző fogásokat.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)