Átadták a Hubertlaki kereszt kitüntetéseket, és megemlékeztek Fuchs Antal egykori bakonyi fővadászról a Veszprém Megyei Vadászkamara huszárokelőpusztai trófeaszemléjén.

Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntőjében méltatta a Veszprém Megyei Vadászkamara munkáját és teljesítményét, amellyel összefogja és képviseli a hivatásos és sportvadászokat, egyúttal jó és szoros kapcsolatot tart fönn az erdőgazdaságokkal.

Emlékeztetett: a kamara egy fórumon képviseli a hivatásos és nem hivatásos vadászokat, a hagyományok ápolásával pedig arra is lehetőséget ad, hogy az e szenvedélyben kevésbé járatos vagy új tagok a régi, nagy tudású vadásztársaktól új ismeretekre tehessenek szert. Takács Szabolcs szerint a vadászszenvedély egész emberéletet betöltő izgalma éppúgy érvényes napjainkban, mint elődeink figyelmeztetése arra, hogy a kulturálatlan, „vadásziatlan” viselkedés kerülendő a magyar erdőkben. A kormánymegbízott hangsúlyozta: a Veszprém Megyei Vadászkamara, a rendezvényen megjelent vadásztársaságok és a megyei erdőgazdaságok munkája a garancia arra, hogy a bakonyi vadászat színvonalát óvja, a vadászat szabályait és hagyományait tagjaival lelkiismeretesen megismertesse, rendezvényein pedig lehetőséget biztosítson a vadász-társadalom további erősítésére is.

A kormánymegbízott kiemelte: ezt a magas színvonalú munkát támasztják alá a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz beérkezett adatok is, amelyek szerint a trófeaszám emelkedésével is sikerült alacsonyan, 4 százalék alatt tartani a megyében előforduló szakszerűtlen elejtések-mínuszos trófeák arányát.

A trófeaszemlén 23 Veszprém megyei vadgazdálkodási egység mintegy 100 trófeát mutatott be. A nap során megemlékeztek Fuchs Antal egykori bakonyi fővadászról, aki irodalmi műveiben a vadászat fontos emlékeit hagyta az utókorra, valamint lezajlott a vadászkutyák vadászati alkalmasságát értékelő, nemzetközi szinten is egyedülálló vizsga és minősítés is (VAV).

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)