Immár harmadik alkalommal gyűltek össze a vadászok és vadgazdálkodók a Veszprém Megyei Vadászkamarai Trófeaszemlén. A Bakonyerdő Zrt.-vel és a VERGA Zrt.-vel közösen szervezett rendezvényen átadták a 2015-ben alapított Hubertlaki Keresztet is.

A vadászeseményen Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke, Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, valamint Schumacher István, a VERGA Zrt. vezérigazgatója mellett Takács Szabolcs kormánymegbízott is jelen volt, akire a Trófeaszemle ünnepélyes megnyitása hárult.

A kormánymegbízott beszédében kiemelte: a trófeaszemlével és a Hubertlaki Kereszt kitüntetés megalapításával a Vadászkamara jogos igényt elégített ki, hiszen a hivatásos vadászok megérdemlik az elismerést és a köszönetet az elvégzett szakmai munkáért. Takács Szabolcs gratulált az elismerésben részesülőknek, majd hozzátette: bízik abban, hogy a kitüntetés erősíti a vadászokban a hivatástudatot.

A kormánymegbízott szót ejtett a 2017 márciusában induló 20 éves vadászati ciklusról is. Mint mondta, a tájegységi fővadászi rendszer kialakításában, valamint az új vadászati ciklus sikeres elindításában kiemelkedő szerepe volt a Vadászkamarának, amely nagy hangsúlyt fektet a szakmai igényességre, valamint a vadásztársaságok szakmai támogatására, érdekképviseletére.

2017-ben Hubertlaki Kereszt kitüntetést vehetett át Takács Károly (Bakonyerdő Zrt.), Süle Árpád (Somló-tája Vadásztársaság), és Károlyi Gábor (Verga Zrt.).

Az ünnepi beszédeket, valamint a díjak átadását követően a résztvevők megtekintették a 76 kiállított trófeát, melyet tapasztalatcsere és szakmai beszélgetés kísért.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)