A szeptemberi szarvasbőgés zárásaként immár a 12. trófeamustráját tartotta meg a Bakonyerdő Zrt, hagyományosan a devecseri erdészethez tartozó sárosfői vadászháznál. Az eseményen Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára mellett Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott is jelen volt.

Habár a kimagasló trófeák eddig a Bakonyerdő Zrt-nél is elmaradtak, az idei átlagsúly még így is meghaladja az előző hét év átlagát. A kiegyenlítettebb agancssúlyok a kiváló szakmai munkát jelölik.

Takács Szabolcs köszöntőjében elhangzott: a vadászember a trófeák láttán szembesülhet az elvégzett munkával. Kiemelte, az erdőgazdaságnál folyó kimagasló szakmai munka példáként szolgálhat mások számára, méltán lehetnek büszkék a tevékenységükre.

Bitay Márton Örs beszédében hangsúlyozta, fontos célkitűzés, hogy a magyar vadállomány objektív mércével is világszínvonalúvá váljon. Ez most különösen fontos, hiszen a Kormány szándéka, hogy hazánk 2021-ben vadászati világkiállítást rendezzen.

A szeptemberi szarvasbőgést Varga László vezérigazgató értékelte. Mint mondta, a Bakonyerdő Zrt. vadászterülete 56 ezer hektár, amelynek két végpontja között több mint 100 kilométer van. Vendégeik változatos területeken vadászhatnak, a balatoni nádasoktól egészen a magas Bakonyig. Idén szeptemberben 156 gímbikát ejtettek el. Az agancsok átlagsúlya 5,6 kilogramm volt.

Hozzátette, mindegyik bika elejtése élmény, a trófeaszemle pedig remek alkalmat nyújt arra, hogy felidézzék a közös vadászatot és szakmai beszélgetést folytassanak.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)