Közel 300 önkéntes területvédelmi tartalékos alapkiképzésébe nyert bepillantást és eskütételüknek volt tanúja Takács Szabolcs kormánymegbízott. Az október 7-én, szombaton, a Hajmáskér melletti lőtéren megrendezett „Bevonulás 2017” elnevezésű gyakorlati napon Simicskó István honvédelmi miniszter is jelen volt.

Az egész napos rendezvényen a vendégek megtekintették a kiképzési, és a harcászati bemutató foglalkozásokat, valamint részt vettek a Nyugat-magyarországi önkéntes területvédelmi tartalékos katonák ünnepélyes eskütételén.

Fotó: Dévényi Veronika/ Honvedelem.hu

A ceremónia keretében a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége menetzászlót adományozott a 7. Területvédelmi Ezred 31. Területvédelmi zászlóaljnak.

A Veszprém megye 10 járását magába foglaló szervezet, az első világháborúban a megye által kiállított 31. Gyalogezred emlékére, történelmi hagyományának ápolását szem előtt tartva vette fel a 31. Területvédelmi zászlóalj nevet.

Fotó: Dévényi Veronika/ Honvedelem.hu

Simicskó István beszédében hangsúlyozta, a haza védelme nemzeti ügy, amelyet három pillérre épít a kormány: a Magyar Honvédség képességeire, a NATO szövetségi rendszerére és az állampolgárok áldozatkészségére.

Elmondta,

a tartalékosok rendszere kiváló lehetőség arra, hogy erősödjön az állampolgárok hazafias elkötelezettsége, és a civil lakosság is nagyobb biztonságban élhesse meg mindennapjait.

Fotó: Dévényi Veronika/ Honvedelem.hu

Az október első hetében Hajmáskéren és Hajdúhadházon esküt tevő katonákkal együtt már körülbelül hétszáz területvédelmi tartalékos rendelkezik szerződéssel.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)