Az Erdész-Vadászbál az elmúlt 8 évben nemcsak a bálozás helyi hagyományát emelte méltó színvonalra, hanem a régió meghatározó társasági eseményévé is vált, beváltva ezzel talán legfontosabb küldetését: a közösségteremtést - hangsúlyozta Takács Szabolcs, a sümegi rendezvény fővédnöke, Veszprém megye kormánymegbízottja a vadászbál megnyitóján.

Mint mondta: a közösen töltött vadászórákon, trófeamustrákon túl ezek a találkozások segítik elő azokat a jó együttműködéseket, amelyeknek köszönhetően Veszprém megye az erdő- és vadgazdálkodás területén is sikeressé tudott válni. Hozzátette: a megye hivatásos vadászainak összefogásában komoly szerepük van a magas színvonalon működő erdőgazdaságoknak, a Bakonyerdő Zrt.-nek és a Verga Zrt.-nek, valamint a Veszprém Megyei Vadászkamarának.
Takács Szabolcs emlékeztetett arra: nemcsak az elsőfokú területi erdészeti, vadászati hatóságként fellépő Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjeként, hanem vadászként vesz részt minden, a témával kapcsolatos eseményen. Úgy fogalmazott: mindkét szerepkörből tekintve erre a területre, szerencsés, hogy egy olyan időszakban élhetünk, amikor mind a természeti gazdagság, mind a törvényi szabályozás a sikeres vadgazdálkodás segítségére van, a vadászati szakmai szervezetek pedig minden támogatást megadnak a vadásztársaságoknak, hogy sikeresen és szakmailag felkészülten működhessenek. Mindezeknek köszönhetően a 2018/19-es vadászati év a trófeabírálati eredmények alapján az előző évhez hasonlóan szép eredményeket hozott, az elejtett apróvad tekintetében meg is haladta azt. A megye területén végrehajtott társasvadászatok egytől egyik sikeresek voltak.


Takács Szabolcs köszönetet mondott a megye erdőgazdaságainak és a megyei vadászkamarának nemcsak kiszámítható működésükért, hanem a létrehozott hatékony együttműködésért és közösségkovácsoló munkájukért is.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)