.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal köszönti Önt honlapján. „A Honvédelem nemzeti ügy”. – szól a honvédelmi törvény első paragrafusa. Minden magyar állampolgár kötelezettsége a Haza védelme, tegye azt a Magyar Honvédség egyenruhájában, vagy civilként állva a honvédelem ügye mellé.

A megyei szintű honvédelmi feladatok összehangolásának egyik formája a katonai szolgálat népszerűsítése, így az önkéntes területi tartalékos rendszer kialakításában történő aktív részvétel. A kialakítandó önkéntes területi tartalékos rendszer fontosságát felismerve a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság támogatta, hogy az MH Hadkiegészítő és Felkészítő Parancsnokság munkatársai tájékoztatást nyújtsanak a rendszer kialakításával kapcsolatos aktuális és várható feladatokról.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ülésein lehetőséget adott az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság képviselőjének bemutatkozásra és a rendszer ismertetésére, egyidejűleg biztosította arról is, hogy minden segítséget és támogatást megad a tartalékos rendszer kialakításának kezdeti lépéseihez, illetve a további feladatok elvégzéséhez.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság és a Veszprém Megyei Kormányhivatal is jelen volt Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter Pannon Egyetemen tartott előadásán, amelynek célja a katonai pálya népszerűsítése volt.

A Magyar Honvédség kérését teljesítve a Kormányhivatal biztosította az önkéntes területi tartalékos szolgálatot népszerűsítő plakátok és szóróanyagok, valamint a regisztrációs lapok kihelyezését a megye kormányablakaiba. Ezen felül vállalta és megszervezte a regisztrációs lapok eljuttatását a Toborzó és Érdekvédelmi Központba.

A tartalékos rendszer nyitott, tehát bárki jelentkezhet, aki elkötelezett a Honvédség iránt, aki képes és kész tenni a honvédelem ügyéért.

Jelentkezni és bővebben tájékozódni az alábbi címen lehet:

3. TOBORZÓ ÉS ÉRDEKVÉDELMI KÖZPONT

Cím: 8200 Veszprém, Jutasi út 20. (Fenyves)

Telefon: HM: 02 (32) 4834; városi: 06 (88) 576-650

Fax: HM: 02 (32) 4835; városi: 06 (88) 576-652

E-mail: [[[CfbFkd6jEZYOUdmVzenByZW0udG9ib3J6b0BtaWwuaHU=]]]

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)