A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala tájékoztatja a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatókat, hogy 2017. július 1-jétől alkalmazottaik csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj, táppénz és baleseti táppénz iránti kérelmét kizárólag elektronikus úton nyújthatják be.

Az elektronikus úton történő igénybejelentéshez egyrészt rendelkeznie kell a foglalkoztatónak (képviselőjének, meghatalmazottjának) Ügyfélkapus hozzáféréssel, másrészt az elektronikus ügyintézéshez szükséges egy külön regisztráció is az egészségbiztosítónál.

Ennek érdekében ki kell tölteni a „REGISZTRÁCIÓS LAP Elektronikus ügyintézés keretében történő ügyintézéshez” elnevezésű nyomtatványt. A regisztrációs lap
http://www.neak.gov.hu/data/cms1009279/PEO.29.K.pdf, valamint annak kitöltési útmutatója
http://www.neak.gov.hu/data/cms1009235/PEO.29.U.pdf a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hivatalos honlapján érhetőek el.

Kitöltést követően a Regisztrációs lapot a Veszprémi Járási Hivatal Egészségbiztosítási Osztályához (8200. Veszprém, Óvári u. 7.) kell eljuttatni.
Felhívjuk azon foglalkoztatók figyelmét, akik az elektronikus ügyintézéshez regisztrációval még nem rendelkeznek, hogy a Regisztrációs lapot mielőbb juttassák el részünkre.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)