A Veszprém Megyei Kormányhivatal saját standdal, valamint a helyszíni ügyintézést lehetővé tevő Kormányablak Busszal képviselteti magát a Bakony Expon. A regionális termékeket felsorakoztató kiállítás és vásár november 9 és 11 között tart nyitva a Veszprémi Aréna területén.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal azzal a szándékkal jelenik meg a Bakony Expón, hogy információkkal segítséget nyújtson mindazoknak, akik érintettek az agrár, élelmiszerlánc-biztonsági, földhivatali és fogyasztóvédelmi szakterületeket érintő jogszabályi változásokban, pályázati lehetőségekben vagy ellenőrzésekben. Szakembereink az expó minden napján személyesen állnak rendelkezésre a gazdák és érdeklődők kérdéseit illetően.Takács Szabolcs kormánymegbízott a rendezvény megnyitóján elmondta: „a Bakony Expo 5 évvel ezelőtti megálmodásakor hiánypótló, fontos fórumot sikerült Veszprém Városának és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának megalkotnia, hiszen nemcsak a kereslet és kínálat találkozási pontját teremtették meg, hanem egy rendkívül fontos találkozási pontot, fórumot hoztak létre a megye gazdálkodói és lakói között, valamint a szakterületen tevékenykedő gazdák, vállalkozók, döntéshozók körében is.” Takács Szabolcs szólt arról is: „a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Bakony Expo célkitűzései több ponton találkoznak egymással, hiszen a közigazgatás folyamatos korszerűsítésének célja is a szolgáltatásközpontú működés megteremtése, a segítségnyújtás és az emberek számára minél közelebb és könnyebben elérhető ügyintézés megteremtése.” Mint mondta, az ezirányú fejlesztések legújabb eredménye a Veszprém megyében nemrég átadott Kormányablak Busz, vagyis Mobilizált Ügyfélszolgálat, amely az Expo teljes ideje alatt helyben, az Aréna előtt állomásozva teszi lehetővé a kormányablakok ügyköreinek intézését. A Kormányablak Busz jelenlétének fontos üzenete az is, hogy a kormány célkitűzése szerint egyetlen ember sem kerülhet hátrányba a hivatali ügyintézés tekintetében másokhoz képest azért, mert például várostól távol lévő kistelepülésen lakik. A Kormányablak Busz segítségével ők ugyanolyan könnyen, gyorsan, gyalogtávolságban, helyben intézhetik el ügyeiket. A Mobilizált Ügyfélszolgálat a Bakony Expo mindhárom napján 16.00 óráig áll a helyszínen az ügyfelek rendelkezésére.

Veszprém megye első mobilizált ügyfélszolgálata, vagyis kormányablak busza október 11-e óta a kormányhivatal standjánál megtalálható menetrend alapján Veszprém megye csaknem 30 kistelepülésén teszi lehetővé a kormányablakokban megszokott ügyintézést. A busz a kormányhivatal munkatársaival együtt a tervek szerint Veszprém megye nagyobb rendezvényein a jövőben is rendelkezésre áll majd.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal szakemberei az expo nyitása előtti órákban fogyasztóvédelmi tájékoztatót tartottak a standokkal rendelkező kiállítóknak.

 

Fotós: Domján Attila

Az idei Bakony Expon Takács Szabolcs kormánymegbízott először adta át a Veszprém Megyei Kormányhivatal által felajánlott Vásári Nagydíjat. A díjat, amely a Bakony Expo standdíjának teljes összegű megtérítését is tartalmazza, idén az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület nyerte el.(Veszprém Megyei Kormányhivatal)