19. alkalommal rendezte meg a Veszprém Megyei Önkormányzat a hagyományos sportnapot.

Ebben az esztendőben Balatonfüred volt a házigazda. A versenyközpontot a Balaton Szabadidő központban helyezték el a szervezők, itt folytak az asztalitenisz, kispályás labdarúgás, darts, sudoku, sporttörténeti vetélkedő, zsetonszerző verseny, játékos sorversenyek és a kötélhúzás küzdelmei. A kertészeti szakközépiskolában a kosárlabda, az Anna Grand hotelben a bowling, a pincelőtéren a lövészet került megrendezésre.
Rekordlétszámú nevezés érkezett: kilenc önkormányzat, két kistérség valamint a megyei kormányhivatal, a megyei intézményfenntartó központ és a megyei önkormányzat közös csapatai vettek részt a versenyekben, mintegy 400 fővel.
A rendezvényt- amelyen csaknem valamennyi versenyszámban megdőltek az eddigi részvételi rekordok-  Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Bóka István polgármester nyitották meg.
A nap egyik kiemelkedő színfoltja a brazil nagykövetség vendégjátéka volt. A magyar csapatban balatonfüredi öregfiúk mellett Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Lasztovicza Jenő megyei közgyűlés elnöke, dr. Bóka István polgármester és dr. Veress Gábor kórházigazgató is játszott. A házigazdák 2:1 re győztek a brazilok ellen.

Az önkormányzati sportnap keretében kiállításon mutatták be Balatonfüred város sporttörténetét és a város olimpikonjait, itt olimpiai oklevelek, kitüntetések, olimpiai egyenruhák, válogatott kézilabda mez és nadrág és sok más emléktárgy volt látható.
A résztvevők összesen 12 versenyszámban küzdhettek, és vehették át a helyezettek jól megérdemelt okleveleiket a megye és város vezetőitől Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízottól, Lasztovicza Jenőtől, a megyei közgyűlés elnökétől Brányi Mária Veszprém alpolgármester asszonyától és dr. Bóka István polgármestertől.
Az összetett pontversenyben a győzelmet a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Megyei Intézményfenntartó Központ és a Megyei Önkormányzat közös csapata szerezte meg, megelőzve a várpalotai önkormányzat és a pápai kistérség csapatát.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)