Nyugdíjba vonuló kollégákat búcsúztatott a Veszprém megyei kormánymegbízott a kormányhivatal épületében. Takács Szabolcs egy jó hangulatú beszélgetés keretei között köszönte meg a „köz szolgálatában” tevékenykedőknek a gyakran több évtizedes munkát.

Takács Szabolcs emlékeztetett arra, hogy a jelenlévők közül sokan „hosszú éveket, évtizedeket töltöttek el közigazgatási, hivatali munkakörükben, valóban a köz szolgálatában, és bizonyára a hétköznapok ritmusában élve szinte észre sem vették, hogy hosszú évtizedek alatt idejük zöme hivatali környezetükben, munkatársaik körében telt el.” Hangsúlyozta, hogy a közszféra viszonylagos állandósága ellenére is számos változáshoz, a környezet változó igényeihez kellett alkalmazkodniuk a kormányhivatal ügyfélszolgálati, referensi, vagy vezető munkakörben dolgozó munkatársainak. Hozzátette, hogy a munkatársak fejlődését mindannyiszor képzésekkel segítette a hivatal. Takács Szabolcs szólt arról is: a Veszprém Megyei Kormányhivatal működése ma az ügyfelek irányából érkező visszajelzések alapján egyértelműen sikeres, az intézmény elé kitűzött célokat pedig rendre teljesítették, ez pedig minden munkatárs lelkiismeretes munkájának, köztük a most nyugdíjba vonulók mindennapi tevékenységének köszönhető.


A nyugdíjba vonuló kollégák közül néhányan említették, hogy az elért életkorban nehéz lépést tartaniuk a kormányhivatalokra jellemző technikai fejlődéssel, bár segítő, támogató környezetben dolgozhattak. Egy szakterületről nyugdíjba vonuló kolléga elmondta, hogy a munkája során megismert szociális segítő szervezetnél máris önkéntes munkát vállalt, amely hasznos tevékenységgel tölti ki nyugdíjas napjait. A búcsúztatáson résztvevők többsége aktív nyugdíjas kort képzel el, de a családdal is több időt szeretne tölteni.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)