A május 15-ei határidő lejártáig csaknem 170 ezer kérelmet nyújtottak be az agrárium szereplői az Egységes Kérelem keretei között kezelt támogatásokra.

Veszprém megyében 4538 kérelem érkezett be a kormányhivatalhoz, és mintegy 161 ezer hektár területre vonatkozóan igényeltek támogatást a gazdák. Ezek az adatok csaknem megegyeznek a tavalyiakkal. A 2019. évi Egységes Kérelmek június 11-éig még benyújthatóak, de már nem a teljes támogatási összegekre vonatkozóan.

A Veszprém megyei gazdálkodók több mint 16 milliárd forint támogatásban részesültek 2018-ban az Egységes Kérelem keretei között. Helyi szinten több mint 160 ezer hektárra igényeltek Területalapú és Zöldítés támogatást, ezeken a jogcímeken történtek a legnagyobb összegű kifizetések is: 6,3 milliárd, illetve 3,6 milliárd forint áramlott a gazdálkodókhoz.

Az Egységes Kérelem benyújtása elektronikusan történik, ehhez Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Ügyfélkaput bármelyik Veszprém megyei kormányablakban díjmentesen nyithatnak a gazdálkodók, kollégáink segítségnyújtása mellett.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya a 8200 Veszprém, Egyetem utca 17. szám alatt található.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)