A megye legnagyobb munkáltatói, kis- és középvállalkozások, a rendvédelmi, valamint az állami szektor is képviseltette magát a 4. NAPLÓ Állásbörzén a Veszprém Arénában.

Az ünnepélyes megnyitón Kázmér Judit PR és marketing igazgató köszöntötte a vendégeket, aki beszélt arról, hogy Veszprém megyében egyre kedvezőbbek a foglalkoztatási adatok, ráadásul az országos átlaghoz képest is jobbak a statisztikák. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség hasonló rendezvényekre, emelte ki Kázmér Judit, majd hozzátette, állásbörze kiváló alkalmat ad a személyes találkozásokra és a közvetlen kapcsolatfelvételre.

Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, a NAPLÓ rendezvénye mára egy évről évre bővülő, egyre inkább meghatározó rendezvénnyé nőtte ki magát a megyében.

A kormánymegbízott felhívta rá a figyelmet, hogy Veszprém megye munkanélküliségi rátája 1,6 százalék, amely jóval alacsonyabb az országos átlagnál, valamint a megyei foglalkoztatási adatok is kedvezőbbek. Mára a munkaerőhiány az, amely problémát jelent.

Ennek megoldására a Veszprém Megyei Kormányhivatal közreműködésével 2017-ben hat paktum jött létre a megyében, amelyek a foglalkoztatás és a munkaerőpiac fellendítését tűzték ki célul. Ezen kívül a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya már 27 éve szervez állásbörzéket a megye több pontján.  Az említett főosztály kiemelten kezeli a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerő-piacra történő visszairányítását is.

Az idei évben már 145 főt közvetített sikeresen a közfoglalkoztatásból a versenyszférába – mondta el a kormánymegbízott, majd elmondta, bízik abban, hogy a mai napon is akadnak olyan látogatók, akik szeretnének a közfoglalkoztatásból a versenyszférába átlépni.

Takács Szabolcs végül hangsúlyozta, a magyar ember mindig is híres volt szorgalmáról és arról, hogy nem riad vissza a kemény munkától, ezért rendkívül fontos, hogy aki dolgozni akar, az biztos jövedelmet jelentő, kiszámítható munkahelyen dolgozhasson.

Porga Gyula, Ovádi Péter és Takács Szabolcs

Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, a Napló kezdeményezése az egész város javára válik, hiszen évről évre egyre több csoportot és korosztályt szólít meg.

Ovádi Péter, Veszprém Megyei Jogú Város képviselője pohárköszöntőjében méltatta a Napló kezdeményezését. A képviselőjelölt elmondta, standokban és munkalehetőségekben nincs hiány, a többi a látogatók hozzáállásán múlik.

Az egész napos rendezvényen a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya is saját standdal várta az érdeklődőket, akik tájékozódhattak az elérhető támogatásokról, az aktuális állás- és képzési lehetőségekről, valamint munkajogi tanácsadást is igénybe vehettek. A főosztály kollégái a sikeres önéletrajz megírásában, a bizonyítványok és egyéb dokumentumok fénymásolásában és kinyomtatásban is segítséget nyújtottak.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)