A Veszprém Megyei Önkormányzat, a Magyar Államkincstár, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében megvalósuló Workshopnak adott otthont a Megyeháza Szent István terme május 17-én, szerdán.

A TOP Információs Napok keretében zajló foglalkozás célja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megvalósításában érintett 18 megye kedvezményezettjeinek felkészítése, a további lépések, feladatok ismertetése. Az eseményre minden kedvezményezett meghívást s ezzel lehetőséget kapott, hogy valamennyi kérdésére feleletet kapjon az irányító hatóság, a Magyar Államkincstár és a Széchenyi Programiroda munkatársaitól.

Elsőként Somlai Józsefné, a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője, egyben a rendezvény háziasszonya köszöntötte a megjelenteket, illetve köszönetet mondott Takács Szabolcs kormánymegbízottnak, amiért a rendezvény egy olyan patinás teremben kerülhetett megrendezésre, mint a Szent István terem. Továbbá megköszönte az irányító hatóság és a Széchenyi Programiroda munkatársainak, hogy jelen vannak és tájékoztatójukkal segítik a kedvezményezettek munkáját.

Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntő beszédében elmondta, a TOP első körös felhívásában Veszprém megye 46,6 milliárd forinttal gazdálkodhatott. Az első körös felhívásra 267 pályázat érkezett be, amelyek közül száznál is többet önkormányzatok nyújtottak be.

Ez a szám tökéletesen mutatja azt, hogy a megye városai és önkormányzatai felismerték a pályázatban rejlő lehetőséget, s ami még ennél is fontosabb: éltek is azzal – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Takács Szabolcs szerint dicséretes, hogy a településvezetők felismerték: a megvalósuló fejlesztések gyümölcseit végső soron a térség lakói fogják élvezni. Bölcsődék, óvodák, ipari parkok, iparterületek, közutak és termelői piacok is megújulnak a 2020-ig tartó pályázati időszakban.

Beszéde zárásaként a kormánymegbízott köszönetet mondott a pályázatokat bíráló és végrehajtó Veszprém Megyei Önkormányzat munkatársainak, a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatóságának és a Széchenyi Programirodának, hogy az információs nap létrejöhetett.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke beszédében biztosította a megjelent kedvezményezetteket, hogy a körültekintő pályázat-elbírálás után a feladatok hatékony végrehajtásában is minden segítséget megadnak a nyerteseknek.

Az egész délelőttön át tartó workshopot sajtótájékoztató követte. Ennek keretében Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Oláh Gábor helyettes államtitkár, Dr. Kovács Zoltán, megyei fejlesztési biztos, valamint Polgárdy Imre elnök ismertették a TOP eddigi eredményeit.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)