December 19-én, kedden 56 szolgálati gépjármű került a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság használatába.

A főkapitányság udvarán Kontrát Károly miniszterhelyettes és Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya mondott ünnepi beszédet, majd átadták az 56 szolgálati személygépkocsit. Az új autók rendszerbe állításával a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,5 évről 3,7 évre csökkent. A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományának gyors és biztonságos szolgálatellátását.

Az ünnepélyes átadást követően Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott tartott pohárköszöntőt. Kiemelte: a rendőrség munkájára az év minden napján szükség van, különösen az ünnepek és a hideg időjárás beálltával, hiszen ilyenkor a balesetek és a bűncselekmények is megszaporodnak.

A kormánymegbízott rámutatott, hogy amikor mások a karácsonyfa mellett ülve az ünnepi vacsorát fogyasztják, és félreteszik minden gondjukat, fáradalmukat, a rend őrei akkor sem pihennek. A rendőrség munkatársai az év minden napján az állampolgárok biztonságára figyelnek, és ha a szükség szólítja őket, azonnal cselekednek. Ám ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban ott lehessenek, ahol szükség van rájuk, elengedhetetlen, hogy modern gépjárműparkkal rendelkezzenek. Ezért különösen nagy jelentőséggel bír a Rendőr-főkapitányság használatába került 56 szolgálati gépjármű.

A kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság jó és stabil lábakon álló együttműködést tart fenn a megyei rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel, és ezen belül a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal is.

Takács Szabolcs elmondta, kiváltképp örül annak, hogy a megye minden járásába kerülnek új gépjárművek, így minden állampolgár részesül a Belügyminisztérium által biztosított eszközfejlesztés előnyeiben.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)