Május 15-éig nyújthatják be az eredeti támogatási összegre a gazdálkodók az idei Egységes Kérelem kifizetési igényeit. Negyvenhat jogcímen van lehetőség támogatási, illetve kifizetési kérelmet benyújtani. A kérelmeket idén is kizárólag az erre a célra létrehozott elektronikus felületen keresztül fogadja a kifizető ügynökség.

Veszprém megyében április utolsó napjáig több mint kétezer-kétszáz kérelmet nyújtottak be, a Veszprém Megyei Kormányhivatal szakemberei arra számítanak, hogy ez a szám a határidőig megduplázódik majd. Eddig 38 ezer hektárra érkezett támogatási igény, mely a várható mintegy 160 ezer hektáros összes igénynek a 24 %-a. Az állatlétszám alapú kérelmek vonatkozásában jelentős kérelemszámra számít a hivatal a termeléshez között anyatehéntartás, hízott bikatartás, tejhasznú tehéntartás és őshonos állatok támogatása jogcímekre.

Érdemes nem az utolsó pillanatokra hagyni a kérelmek kitöltését! A kérelmek 2019. május 15-e után még 25 naptári napig, vagyis 2019. június 11-éig benyújthatóak, de a május közepi határidő lejárta után munkanaponként 1%-kal csökken a kifizethető támogatás összege.

A Veszprém megyei gazdálkodók 2018-ban  több mint 16 milliárd forint támogatásban részesültek az Egységes Kérelem keretei között.

Az Egységes Kérelem benyújtása elektronikusan történik, ehhez Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Ügyfélkaput bármelyik Veszprém megyei kormányablakban díjmentesen nyithatnak a gazdálkodók, kollégáink segítségnyújtása mellett.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)