Holnapig nyújthatják be a gazdálkodók az idei Egységes Kérelem kifizetési igényeit az erre a célra létrehozott elektronikus felületen.

A kitöltési felület a Magyar Államkincstár oldalán érhető el. A szankciómentes benyújtás határideje május 15. Azok a gazdálkodók, akik 2020. május 16-a és június 9-e között nyújtják be egységes kérelmüket, munkanaponként 1% késedelmi szankcióra számíthatnak. 2020. június 9-e után nem fogad a rendszer Egységes Kérelem-beadásokat. Az Egységes Kérelem módosítását június 2-áig lehet végrehajtani szankciómentesen.
Veszprém megyében május 10-ig mintegy háromezer-hétszáz kérelmet nyújtottak be. A kormányhivatal szakemberei arra számítanak, hogy ez a szám a határidőig még emelkedik. Eddig 93 ezer hektárra érkezett támogatási igény, ez a várható körülbelül 160 ezer hektáros összes igénynek mintegy 60%-a. Az állatlétszám alapú kérelmek vonatkozásában jelentős kérelemszám várható a termeléshez között anyatehéntartás, hízott bikatartás, tejhasznú tehéntartás és őshonos állatok támogatása jogcímekre.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)