Dr. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter – Takács Szabolcs kormánymegbízott javaslatára – nemzeti ünnepünk alkalmából Magyary Zoltán-díjat adományozott Dr. Réfi Jenőnek. A Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője az elismerő kitüntetést szerdán a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vette át.

Magyarország akkor és attól megy előre, ha sokan végzik el lelkiismeretesen a saját munkájukat – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a Várkert Bazárban, ahol március 15-e alkalmából állami elismeréseket adott át.
A miniszter az 1848-as szabadságharcot felidézve hangsúlyozta: azokra a magyarokra emlékezünk, akik 171 esztendővel ezelőtt úgy írtak történelmet, hogy az mai napig alakítja életünket és mindennapjainkat.

Fotó: kormany.hu


Sok-sok hőstett és önfeláldozás, de még több hozzáértően és becsületesen elvégzett munka, sok nagyszerű helytállás, amiről nem értesülünk, mert a történészek számára csak a legnagyobb tettek jegyezhetőek fel – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, hogy ugyan a forradalom katonai értelemben elbukott, de a forradalom követelései részben a kiegyezéssel, részben pedig azóta megvalósultak, így Magyarország ma szabadságban és békében élhet. Azt is mondta, hogy Magyarország a mai napig is akkor és attól megy előre, ha sokan végzik el lelkiismeretesen a saját munkájukat.

A nemzeti ünnep alkalmából a miniszter Áder János köztársasági elnök megbízásából Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetéseket adott át, valamint Ybl Miklós-díjakat, Mőcsényi Mihály-díjat, Batthyány Lajos-díjat, Magyary Zoltán-díjakat, Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjakat, Régészeti örökségért – Schönvisner István-díjakat, illetve miniszteri elismerő okleveleket adományozott. (www.kormany.hu)

A Veszprém Megyei Kormányhivataltól Dr. Réfi Jenő, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője részesült a megtisztelő elismerésben, amelyhez Takács Szabolcs kormánymegbízott és Dr. Vajda Viktória főigazgató asszony külön gratulált az esemény után.

A főosztályvezető szakmai életútja:
Dr. Réfi Jenő 1955. augusztus 22-én született Nagyvázsonyban. 1986-ban a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen jogi diplomát, majd 1992-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Posztgraduális Kar szakosító továbbképzésén gazdálkodási szakirányú közgazdasági szakokleveles jogász szakképzettséget szerzett. 1988-ban a jogi szakvizsgát eredményesen letette.
Pályáját 1973-ban a Pannonker Vállalatnál kezdte. 1973. november 1-től a társadalombiztosítás területén dolgozik, először a SZOT Társadalombiztosítási Főigazgatóságának Megyei Igazgatóságán, majd a Megyei Társadalombiztosítási Igazgatóságon, Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon, majd a Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon. Ez idő alatt ellenőri, főosztályvezetői, igazgató-helyettesi, igazgatói munkaköröket töltött be.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal létrehozását követően a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatójaként, majd a 2015. április 1-jei szervezeti átalakítást követően a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály főosztályvezetőjeként végezte munkáját. 2017. január 1-től az újonnan létrehozott Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője.


A nyugdíjbiztosítás, illetve az utóbbi időszakban a foglalkoztatás területén magas színvonalú vezetői tevékenységével hozzájárul a szakma elismertségéhez. Lelkiismeretes, szorgalmas munkája eredményeként az állampolgárok megelégedésére működteti az általa vezetett szervezeti egységeket. Korrekt munkakapcsolatot alakított ki a társzervezetekkel, véleményét, javaslatait maximálisan figyelembe veszik. Nagy munkabírású, szakmai tudása biztos támaszt jelent munkatársai számára. Feladatvégzése során elkötelezett, emberileg és szakmailag elfogadott, igen elismert kormánytisztviselő.

Kitüntetése munkatársai, vezetőtársai számára példaértékű, 45 évet meghaladó – nyugdíjbiztosítási területen végzett – magas színvonalú tevékenységének méltó elismerését jelenti.

Főosztályvezető úrnak ezúton is gratulálunk a nívós kitüntetéshez!


(Veszprém Megyei Kormányhivatal)