Különféle támogatásokkal igyekszik segíteni a megyei munkáltatók munkahelymegőrzését és új álláshelyeinek létrehozását a Veszprém Megyei Kormányhivatal – erről is beszélt Takács Szabolcs kormánymegbízott a Pápa Televíziónak adott interjúban.

Takács Szabolcs elmondta: a kormányhivatal 2011-es létrejötte óta a gazdaság fokozatos föllendülésének köszönhetően drasztikusan csökkent a munkanélküliség, amit a járási foglalkoztatási osztályaikon keresztül közvetlenül is tapasztalnak. Emlékeztetett arra, hogy az álláskeresők aránya megyei szinten is jóval az országos átlag (5,3 %) alatt marad, 3,5%-os, a megyén belül Pápán pedig alig éri el a 2 százalékot. Mint mondta, mára munkaerő-hiányról beszélhetünk, így egyre nagyobb szükség van arra, hogy a helyi munkáltatók foglalkoztatotti létszámának növelését, munkahelyteremtő beruházásait, új projektjeinek elindítását, sok esetben a vállalkozóvá válást segítse a kormányhivatal.

http://vtvpapa.hu/kozeleti-magazin.html

A kormánymegbízott úgy fogalmazott: általános tendencia és talán Nyugat-Magyarországra még jobban jellemző, mint az ország más részeire, hogy a nagy cégek a régión kívülről keresnek munkaerőt. Úgy vélte: szükség lesz a veszprémihez hasonló további munkásszállók kialakítására a megyében.

Az interjúban szó volt arról is, hogy Veszprém és Pápa állandó helyszíne a Veszprém megyei 8. osztályos általános iskolások számára szervezett pályaválasztási kiállításoknak, amelyek a fiatalok szakmaválasztásához nyújtanak segítséget. Takács Szabolcs hozzátette: a kormányhivatal nemcsak ezeken a rendezvényeken, hanem egy évente kiadott, a megye minden 8. osztályos diákjához ingyenesen eljuttatott pályaválasztási tájékoztató kiadvánnyal is segítséget kíván nyújtani a fiatalok tájékozódásához és jó döntéséhez.

Takács Szabolcs kormánymegbízott arról is beszélt: a Veszprém Megyei Kormányhivatal 2018-as évét az ügyfelek elégedettségi visszajelzései értékelik legteljesebben, hiszen a kormányablakokban kitöltött kérdőívek alapján a gyorsaságot, szakmaiságot és az ügyintézői hozzáállást tekintve 97 százalékos elégedettségükről adtak számot a megyében ügyet intéző emberek. Hozzátette, emellett a hivatal gazdaságos működtetését is évről évre prioritásként kezeli, így most – a bérelt ingatlanokból történt kiköltözéssel és energetikai korszerűsítésekkel –  jóval kevesebb adóforintból működik a hivatal, mint 2014-ben.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)