Megnyílt a 23. Pápai Agrárexpo a városi sportcsarnokban. A rendezvényen a Veszprém Megyei Kormányhivatal saját standdal és a helyszíni ügyintézést lehetővé tévő kormányablak busszal áll a látogatók és kiállítók rendelkezésére.

A kormányhivatal szakemberei az expo minden napján segítséget nyújtanak a gazdáknak és az érdeklődőknek az agrár, élelmiszerlánc-biztonsági, földhivatali és fogyasztóvédelmi szakterületeket érintő jogszabályi változásokat, pályázati lehetőségeket, ellenőrzéseket érintő ügyekben, egyebek mellett az épp aktuális Egységes Kérelem pályázataival, vagy a Vidékfejlesztési Program pályázataival kapcsolatosan.

Az Agrárexpo minden látogatójának lehetősége nyílik a helyszíni kormányablak-ügyintézésre a rendezvényen állomásozó kormányablak busz segítségével.
Standunk nyitva tartása megegyezik az expo nyitvatartási idejével:
Péntek: 9.00-19.00
Szombat: 9.00-19.00
Vasárnap: 9.00-17.00

A kormányablak busz nyitva tartása a XXIII. Pápai Agrárexpon:
Péntek: 09.00 – 16.00 óra
Szombat: 09.00 – 16.00 óra
Vasárnap: 09.00 – 16.00 óra

A jelenlegi magyar kormány húzóágazatként tekint az agráriumra: kiemelten fontosnak tekinti a magyar agrárgazdaság hagyományos dominanciájának újjáélesztését, a magyar vidék életképességének megőrzését, a vidéken élők boldogulásának segítését. Az agrár szektort támogató szándék mutatkozik meg a részben a kormányhivatal által kezelt pályázati lehetőségekben, a nemrég meghirdetett Magyar Falu Programban, amelyben eddig 5 pályázati lehetőséget hirdetett meg a Miniszterelnökség, és a vidék megtartó erejének növelése vezérelte a falusi CSOK meghirdetését is a fiatalok számára.


A Pápai Agrárexpo megnyitóján átadták a rendezvény díjait: a Veszprém Megyei Kormányhivatal Különdíját a Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader Akciócsoportnak adta át Takács Szabolcs kormánymegbízott.A rendezvényről bővebben: http://papaiagrarexpo.hu/

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)