A KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 – A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése című projekt keretében került megrendezésre a háromszor egy napos kommunikációs tréning. A képzés második napjának megnyitóján,Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntötte Veszprémben a fővárosi és megyei kormányhivatalok főigazgatóit.

Takács Szabolcs köszöntőjében kiemelte, hogy a gyakorlatorientált képzések elengedhetetlen fontosságúak saját magunk és kollégáink kompetenciájának fejlesztése szempontjából. Nem elég megfelelő döntéseket hozni, azokat a megfelelő minőségben és módon szükséges közölniaz épp aktuális célközönségnek. Ennek elsajátítása céljából pedig a lehető legjobb „kezekbe kerülnek” a kollégák a képzés napján, hisz szakmájukban elismert, kiváló előadókprezentációit hallhatják.

Fotó: OrientPress Hírügynökség

A kormánymegbízott kihangsúlyozta, külön örül annak, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal és az OrientPress Hírügynökség közös szervezésében, Veszprém városaadhat otthont egy ilyen sokrétű és hasznos tréningnek.

A Miniszterelnökség szakmai vezetése alatt álló képzés célja, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetői és kommunikációs feladatokat ellátó munkatársai hatékony módon kommunikálják az általuk elért eredményeket a munkatársak és a nyilvánosság felé. A célcsoportok kommunikációs kompetenciájának fejlesztése érdekében a képzés összesen háromszor 1 napos ütemezésben került megrendezésre. A tréningeken 2018. április 19. napján a fővárosi és megyei kormányhivatalok sajtómunkatársai, 2018. április 24. napján a fővárosi és megyei kormányhivatalok főigazgatói vehettek részt. 2018. szeptember hónapban pedig a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottak részére szervezik meg az egy napos tréninget.

A témakörök között szerepel többek között a krízis- és válságkommunikáció, a beszédtechnika, nyilatkozat rádióban és televízióban, a személyes márkázás, a stílus és a megjelenés, valamint a protokoll- és portréfotózás szabályai.

Takács Szabolcs kormánymegbízott megemlítette a sajtómunkatársak részéről érkező pozitív visszajelzéseket és ennek fényében azt kívánta a főigazgatóknak, hogy a nap végén olyan hasznosítható tudással térjenek vissza Kormányhivatalukba, amely hosszútávon válik mind a saját, mind a Hivataluk előnyére.

Fotó: OrientPress Hírügynökség

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)