Veszprém megyében három kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat január első hetében. 2018. január 3-ától Sümegen, január 5-től pedig Balatonalmádiban és Devecserben is lesz lehetőség a megyében élőknek, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormányablakaiban újonnan létesülő NAV ablakban intézzék adóügyeiket. Ezzel kapcsolatban január 2-án, a devecseri kormányablakban tartott sajtótájékoztatót Dr. Kovács Zoltán a területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Dr. Kovács Zoltán elmondta: tavaly júliustól 27 kormányablakban nyílt meg a NAV ügyfélszolgálata, januártól pedig újabb 64 ilyen ügyfélszolgálati pont kezdte meg működését országszerte. A fejlesztés mintegy 4,5 milliárd forintból valósult meg - tette hozzá.Az államtitkár jelentős előrelépésnek nevezte a fejlesztést. Elmondta: a NAV ügyfélszolgálati helyein 89 ügytípusban intézhetik ügyeiket az állampolgárok a kormányablakokban. Többek közt különféle igazolások kiadására, bevallások átvételére, javítására is lehetőség nyílik.

Kovács Zoltán kiemelte: már több mint 270 kormányablak működik Magyarországon, amelyekben 2016-ban mintegy 13 millió ügyet intéztek az állampolgárok. Ezek közül mintegy hétmillió volt a klasszikus okmányirodai ügyintézés.


Veszprém megyében Várpalotán már tavaly óta működik NAV munkaállomás - mondta Takács Szabolcs veszprém megyei kormánymegbízott. Hozzátette: Várpalotán a kezdeti heti egy helyett már heti három alkalommal tart ügyfélfogadást a NAV, januártól pedig Devecser mellett Balatonalmádiban és Sümegen is megnyílt a NAV ügyfélszolgálata a kormányablakokban.


Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója kiemelte: megyei ügyfélszolgálataikon évente százezer ügyfél fordul meg. A négy kormányablakban megnyílt NAV-ponttal már Veszprém megye minden járásában szinte teljes körű ügyintézés válik elérhetővé helyben - állapította meg.

Január első hetétől a NAV ügyfélszolgálatok az alábbi szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket:


Általános tájékoztatás (pl.: egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos; EGYKE adatlap kitöltésével kapcsolatos tájékoztatás), jövedelem- és illetőségigazolások kiadása, adókártya ügyintézés, folyószámla ügyintézés, bevallás átvétel, személyi jövedelemadó bevallás javítása, ügyfélkapu ügyintézés, csekk kiadás, beadvány átvétel, és bankkártyás fizetés.


2018. évtől a NAV-ablakok nyitvatartása Veszprém megyében:

-    Várpalota: Gárdonyi Géza u. 39.
Nyitvatartási idő: hétfő: 7.00–12.00 / szerda: 8.00–12.00,13.00–16.00 / csütörtök 8.00-12.00, 13.00-18.00

-    Sümeg: Kossuth Lajos utca 14-16.
Nyitvatartási idő: szerda 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.00

-    Balatonalmádi: Széchenyi sétány 1.
Nyitvatartási idő: péntek 8.00 - 13.00

-    Devecser: Petőfi Sándor tér 1.
Nyitvatartási idő: péntek 8.00 – 13.00


((Forrás: MTI, Veszprém Megyei Kormányhivatal))