Gyakorlatorientált tanácsokat és iránymutatást kaphatnak a fiatalok életük egyik legfontosabb döntéséhez a 21. Pályaválasztási Kiállításon. Erről is beszélt dr. Vajda Viktória főigazgató a Veszprém Megyei Kormányhivatal rendezvényén.

Fotó: Domján Attila

A főigazgató emlékeztetett arra: az elmúlt évtized kormányzati intézkedéseinek köszönhetően Veszprém megye munkaerő-piaci folyamatait pozitív tendenciák jellemzik, a megyében nyilvántartott álláskeresők létszáma folyamatosan csökken. A munkaerőpiacon jelenleg a legnagyobb kihívást már nem a munkanélküliség, hanem a munkaerő-kereslet és -kínálat szerkezeti különbségei, az egyes szakmákra jellemző munkaerőhiány jelenti.

Fotó: Domján Attila

Elmondta: a kiállítás célja az iránymutatáson túl olyan pályák felé fordítani a fiatalokat, amelyek azonnal hasznosítható, sikerélményt nyújtó tudást nyújthatnak a fiataloknak, és amelyekben képzett szakemberként sikeresen helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. Hangsúlyozta: a helyes döntés nemcsak az egyén szempontjából bír nagy jelentőséggel, hanem Veszprém megye és az ország jövője, fejlődése szempontjából is kiemelt fontosságú.

Fotó: Domján Attila

A Veszprém Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályain keresztül folyamatosan közreműködik a munkát keresők elhelyezkedésének segítésében. A 21. Pályaválasztási kiállításon 49 intézmény állított ki, közöttük 36 iskola, 7 gyakorlati képzőhely és 6 partner szervezet. A Veszprémi Arénában megrendezett nagyszabású eseményen ott volt többek között az E-ON, az AUDI Hungária Zrt., a TESCO, de részt vettek helyi iparos vállalkozások, és kiállított a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a rendőrség és a Magyar Honvédség is.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)