Az információbiztonság aktuális kérdéseiről, kiberbiztonságról, valamint a napjainkban jelentkező hálózati fenyegetettségekről is kaptak tájékoztatást a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársai, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem által szervezett Információbiztonsági kampánynak köszönhetően, 2018. július 25-én.

A konferenciát Miskolczi Tibor tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. Az ezredes szerint kiemelten fontos az ilyen és ehhez hasonló tájékoztatók szervezése, hiszen a létfontosságú rendszerelemek, valamint a rendvédelmi szervek és azok partnerei együtt felelősek az ország biztonságának garantálásáért, amelyet csak jó együttműködésben lehet megfelelően végezni.

 

A Hivatal kollégái három előadást hallgathattak meg. Elsőként Dr. Gazdag Tibor tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Információ- és Hálózatbiztonsági Osztály főosztályvezető-helyettese beszélt a hatósági és eseménykezelési tevékenységről. Ezt követően Baranya Zsolt tű. őrnagy, a Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztály kiemelt főreferense adott tájékoztatást a humán tényező információbiztonságban játszott szerepéről. Az előadások sorát Hanák Ferenc tű. alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályvezetője zárta, aki az információbiztonsági rendszerek kialakításáról és felépítéséről beszélt.


A konferencia szervezésével a szakemberek célja volt, hogy a tanulságos előadásokon keresztül szemléltessék a kiberbiztonság szerepét, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy adatainkat a lehető legkorszerűbb eszközökkel védjük a külső behatások ellen.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)