Felavatták a Magyar Királyi Honvéd Légierő és a Magyar Királyi Honvéd 101. Puma Vadászrepülő Ezred tiszteletére állított emléktáblát a Veszprém Megyei Levéltár udvarán.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: az elődeink iránti tiszteletet foggal-körömmel életben kell tartani, hiszen a honvéd becsület és fegyelem olyan erények, amelyek a mai napig változatlanul segítenek nekünk, hogy ebben az ingoványos időben is megtaláljuk a helyes utat.

Beszédet mondott dr. Földváry Gábor István, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára is, aki kiemelte: a Magyar Királyi Honvéd Légierő egykori pilótái olyan kiváló emberek voltak, akik két nagyszerű örökséget hagytak az utókorra: a repülés szeretetének örökségét, és a szülőföld iránti.

Az emléktáblát dr. Földváry Gábor István, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere és Ovádi Péter önkormányzati képviselő leplezte le.



A II. világháborúban hősi halált halt katonák emlékére az emléktáblánál koszorút helyezett el Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint Huszár Péter alezredes, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Koszorút helyeztek el továbbá Veszprém Megyei Jogú Város, a Honvédelmi Minisztérium, a Veszprémben állomásozó katonai szervezetek és egyesületek képviselői.

Az emléktáblát Dr. Takáts István érseki kancellár és Oláh Emil alezredes, református vezető tábori lelkész áldotta meg.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)