Felavatták a Magyar Királyi Honvéd Légierő és a Magyar Királyi Honvéd 101. Puma Vadászrepülő Ezred tiszteletére állított emléktáblát a Veszprém Megyei Levéltár udvarán.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: az elődeink iránti tiszteletet foggal-körömmel életben kell tartani, hiszen a honvéd becsület és fegyelem olyan erények, amelyek a mai napig változatlanul segítenek nekünk, hogy ebben az ingoványos időben is megtaláljuk a helyes utat.

Beszédet mondott dr. Földváry Gábor István, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára is, aki kiemelte: a Magyar Királyi Honvéd Légierő egykori pilótái olyan kiváló emberek voltak, akik két nagyszerű örökséget hagytak az utókorra: a repülés szeretetének örökségét, és a szülőföld iránti.

Az emléktáblát dr. Földváry Gábor István, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere és Ovádi Péter önkormányzati képviselő leplezte le.A II. világháborúban hősi halált halt katonák emlékére az emléktáblánál koszorút helyezett el Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint Huszár Péter alezredes, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Koszorút helyeztek el továbbá Veszprém Megyei Jogú Város, a Honvédelmi Minisztérium, a Veszprémben állomásozó katonai szervezetek és egyesületek képviselői.

Az emléktáblát Dr. Takáts István érseki kancellár és Oláh Emil alezredes, református vezető tábori lelkész áldotta meg.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)