Honvédelmi Pályaválasztási Napot szervezett az MH KIKNYP 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ, melyen Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntötte a részt vevőket.

fotó: Domján Attila

A rendezvény célja az volt, hogy minél szélesebb körben bemutassák a Magyar Honvédségnél megtalálható továbbtanulási-, és munkalehetőségeket.

Kiemelkedőnek és fontosnak tartom azokat a rendezvényeket, amelyek a megyében először kerülnek megrendezésre, mert valami újat hoznak. Most éppen a pályaválasztás előtt álló diákok számára. A nemzet jövője a fiatalokban rejlik, ezért nagy felelősségünk van abban, hogy a jövő nemzedéke milyen alapokról indul. Kötelességünk segíteni és minden lehetőséget megadni ahhoz, hogy egy kiforrott, és jól átgondolt döntés szülessen, ami a záloga lehet egy sikeres életnek - mondta a kormánymegbízott.

A Magyar Honvédség egy komplex csomagot kínált a rendezvénnyel a katonai pálya iránt érdeklődő fiatalok számára. Bemutatkozott a tiszthelyetteseket képző Altiszti Akadémia Szentendréről és a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem is, amely a Magyar Honvédség tisztképzését végzi.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)