Közel harminc katonai szervezet részvételével zajlott a június 14-én, szerdán megrendezett Honvédelmi Nap.

A rendezvény a honvédelem ügyének népszerűsítését és a Magyar Honvédség civil lakossághoz fűződő kapcsolatának erősítését tűzte ki célul, valamint azt, hogy a fiatalok, az álláskeresők és az érdeklődő állampolgárok hiteles képet kapjanak a Magyar Honvédség tevékenységéről.

A rendezvényen Takács Szabolcs kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke is köszöntötte az érdeklődőket.

Kiemelte, minden magyar állampolgár kötelezettsége a haza védelme, tegye azt a Magyar Honvédség egyenruhájában, vagy civilként állva a honvédelem ügye mellé.

Ehhez felkészült, elhivatott és hazafias szellemű állampolgárokra van szükség. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság is azon dolgozik, hogy e cél megvalósuljon. – fűzte hozzá a kormánymegbízott.

A Védelmi Bizottság a közelmúltban Gulyás Zoltán dandártábornokot látta vendégül, aki a bizottság tagjainak és a megyei Járási Hivatalok vezetőinek tartott előadást. A Kormányablakok ügyfélszolgálati helyein plakátok, szóróanyagok és regisztrációs lapok kerültek kihelyezésre.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal négy állásbörzét szervezett a 2017-es évben és minden alkalommal lehetőséget biztosított a 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központnak, hogy közvetlenül szólíthassa meg az érdeklődőket.

A nemzet jövője az ifjak erejében rejlik. Kötelességünk segíteni őket és minden lehetőséget, információt megadni ahhoz, hogy egy jól átgondolt döntést hozzanak és megtalálják a hivatásukat. – mondta el végezetül a kormánymegbízott.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)