Mintegy 117 millió forintból újították fel a Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűn található erdészeti irodáját. A rekonstrukció során törekedtek rá, hogy az 1890-ben épített létesítmény megőrizze, illetve visszanyerje eredeti megjelenését.

A munkálatok 2017 júniusában kezdődtek. Többek között megújult a teljes gépészet, illetve belső és külső átalakítások is történtek. A felújítás mintegy 117 millió forintba került, amit a Bakonyerdő Zrt. saját forrásból finanszírozott.

Fotó: Bakonyerdő Zrt.

Az avatóünnepségen Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a csodás természeti környezetben található farkasgyepűi erdészeti irodaépületet hajdanán a Veszprémi Püspökség építtette, amely korábban csaknem négyszáz éven keresztül kezelte a környékbeli erdőket. A Bakony szívében fekvő gyönyörű falu folyamatosan fejlődik, így a társaság is elérkezettnek látta az időt, hogy a már elavult műszaki állapotú irodaházat megújítsa – hangzott el a vezérigazgató beszédében.
Takács Szabolcs kormánymegbízott példaértékűnek nevezte a Bakonyerdő Zrt. tevékenységét. Hangsúlyozta, az állami erdőgazdaság munkáltatóként is fontos szerepet tölt be, hiszen közel 600 munkavállalót foglalkoztat Veszprém megyében. Ebből harmincan a Farkasgyepűi Erdészetnél dolgoznak, amely ezen felül mintegy 50 vállalkozónak ad munkát az év legnagyobb részében.  Ezek az adatok egy 400 lelkes kis falu viszonylatában még nagyobb jelentőséggel bírnak – hangsúlyozta a kormánymegbízott. Takács Szabolcs hozzátette, a Bakonyerdő Zrt. beruházásai nem csak a foglalkoztatottság, hanem a turisztika szempontjából is kedvezően hatnak a térség fejlődésére.
Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár hangsúlyozta, az egymillió hektárnyi erdőt kezelő állami erdőgazdaságok dinamikusan fejlődnek. Ezt bizonyítja az is, hogy elmúlt nyolc évben több mint száz közjóléti fejlesztést valósítottak meg a kormányzat támogatásával. A Bakonyerdő Zrt. – stabil és eredményes cégként -  szintén nagy hangsúlyt fektet az állandó fejlődésre.
A felújított farkasgyepűi erdészeti irodaépületet Márfi Gyula érsek áldotta meg. Az ünnepséget állófogadás zárta.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)