Köszönetet mondott Takács Szabolcsnak, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnökekének a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi központja számára nyújtott támogatásáért Soós Gyula elnök.

A Védelmi Bizottság egyebek mellett eszközbeszerzéssel, illetve a toborzást segítő kommunikációval, tájékoztatók szervezésével segítette a központ működését. Tavaly a Veszprém megyei önkéntes területi tartalékos állomány részt vett a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság komplex védelmi igazgatási gyakorlatában is.

A veszprémi központ évértékelő rendezvényén elhangzott: a magas foglalkoztatottság miatt nehezebb a toborzás a megyében. A tavalyi év egyik legnagyobb eredménye, hogy a Pannon Egyetemen toborzóiroda nyílt májusban. Ezáltal lehetőség van arra, hogy a honvédség jelen legyen az oktatási intézmény életében, láthatóvá váljon a fiatalok számára. Tavaly 80 rendezvényen összesen 90 ezer látogatót értek el. 8 pályaválasztási napon több mint tízezer diákkal kerültek kapcsolatba, különösen nagy érdeklődést tapasztaltak az ősszel induló új tanfolyamrendszerű altisztképzés iránt.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)