Mintegy 138 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg a Csolnoky Ferenc Kórház Orvos-nővérszállójának épületenergetikai korszerűsítése. A támogatást az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország költségvetése közösen finanszírozza a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon belül.

A külső homlokzat hőszigetelésével, a külső nyílászárók cseréjével és egy napelemes rendszer telepítésével jelentősen csökkenthető az épület energiafelhasználása.

Dávid Gyula főigazgató elmondta: az elmúlt 8 évben a Csolnoky Ferenc Kórház technológiai, minőségi fejlesztésére mintegy 11 milliárd forint állt rendelkezésre, a pályázat elnyerésével pedig a szakdolgozók megbecsülése is újabb szintre került, hiszen az infrastruktúra és az eszközpark fejlesztése mellett a minőségi humánerőforrás biztosítása is kiemelt feladat.

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ igazgatója kiemelte, az egészségügyben a dolgozók és a betegek részéről is az a legfontosabb, hogy elégedettek legyenek. Ennek érdekében az épületmegújítások folytatódni fognak, és ápolási eszközfejlesztéssel, valamint tanulólaborok létrehozásával egészülnek ki.

Kovács Zoltán államtitkár kiemelte, az elmúlt néhány évben a Veszprém megyei kórházakban összesen 22 milliárd forintos fejlesztés indult meg, amelyből 10 milliárd forint jutott a Csolnoky Ferenc Kórháznak.

Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, az országos munkaerőhiány miatt kiemelten fontos, hogy a munkavállalók lakhatási, utazási, és egyéb bérkiegészítő támogatásokat kapjanak. A veszprémi kórház ebből a szempontból speciális helyzetben van, hiszen egy saját ingatlant tud erre a célra rendelkezésre bocsátani. A kormánymegbízott aláhúzta az egészségügyi intézmény és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának példás együttműködését is, amelyet számos kapcsolódási pont és közös szakmai rendezvény fémjelez.

Hozzátette, a fejlesztés nem csak a Kórház dolgozóinak, hanem az egész megyének hasznára válik, ugyanis az egészségügy fejlesztése olyan befektetés, amely generációk életét teszi könnyebbé és a társadalom, illetve a lakosság egészét segíti.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)