A 17. FINA Világbajnokság biztosításáért, sikeres megvalósításért és a szervezési feladatokban végzett munkájáért elismerést vehetett át Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki állománygyűlésén.

A Balatonfüreden megrendezett 17. FINA Világbajnokság Nyíltvízi Úszás biztosításában és a Turisztikai idényben végzett kiemelkedő tevékenység elismerése alkalmából tartott állománygyűlést a Veszprém Megyei Rendőr- Főkapitányság, ahol mások mellett Takács Szabolcs kormánymegbízott is emlékplakettet és oklevelet vehetett át.

Tarcsa Csaba dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője megköszönte a rendőrök és társzervek munkatársainak az idei nyári turisztikai szezonban tanúsított helytállását. A rendőrfőkapitány az ünnepélyes állománygyűlésen 41 rendőrt, valamint az együttműködő szervek és a megye állományából összesen 16 munkatársat díjazott.

A díjátadást követően Takács Szabolcs mondott pohárköszöntőt. Elsőként megköszönte minden érintettnek a befektetett energiát. Mint mondta, nagy nyomás hárult a szervezőkre és a kivitelezőkre, ám a versenyzők és a látogatók egybehangzó véleménye alapján megérte, hiszen a rendezvény végül maximális odafigyelés és körültekintés mentén zajlott, nem beszélve arról, hogy a tóparti vendéglátósok egy része 5-15 százalékos forgalomnövekedést tudott elérni a nyári szezonban.

A 451/2015. (XII. 28.) Kormányrendelet értelmében a Kormány a Veszprém Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat ruházta fel koordinációs feladat- és hatáskörrel a Balatonfűzfő és Balatonfüred közigazgatási területén megvalósuló, kiemelt jelentőségű beruházások tekintetében. E feladatkörében eljárva a Hivatal áprilistól rendszeresen koordinációs üléseket tartott, melynek célja a közvetlen párbeszéd és konstruktív együttműködés megteremtése volt. – tájékoztatott a kormánymegbízott, majd hozzáfűzte, megtiszteltetésként érte, hogy a Rendőr- Főkapitányság őt is elismerte.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)