Összesen 30 helyszínen defibrillátorokkal szerelte föl épületeit és a megyében üzemelő Kormányablak Buszt a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A közel 15 millió forint összegből beszerzett életmentő készülékeket a Hivatal legforgalmasabb ügyféltérrel rendelkező – Ajka, Devecser, Tapolca, Sümeg, Veszprém, Herend, Pápa, Várpalota, Berhida, Zirc, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonfüred járási – épületeiben helyezték el, hogy szükség esetén rendelkezésre álljanak. Az érintett épületek az Országos Automata Életmentő Defibrillátor Adatbázis térképre is fölkerülnek. Az épületeken mostantól piktogram jelzi, hogy ott életmentő készülék található. A defibrillátorok használatához nem szükséges egészségügyi képesítés, de a Kormányhivatal épületenként 2-2 önként jelentkező dolgozója számára képzést szervezett, amelyen megtanulhatták a készülék használatát.

A defibrillátorokkal rendelkező Veszprém megyei kormányhivatali épületek listája itt látható: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/veszprem/hirek/a-veszprem-megyei-kormanyhivatal-defibrillatorral-folszerelt-epuletei

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)