Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit. A szerződést – az iparkamara Top 100+200 című kiadványának ünnepélyes bemutatója alkalmából – Takács Szabolcs kormánymegbízott és Dr. Markovszky György elnök írta alá.

Fotó: VKIK

Takács Szabolcs emlékeztetett: a két szervezet tevékenységi köre számos ponton találkozik a megyén belül. Ilyen a fogyasztóvédelem, a foglalkoztatás, a munkavédelem, az építésügy, az élelmiszerlánc-biztonság vagy a szakképzés-pályaorientáció szakterülete, amelyeket a dokumentum külön is megemlít. Az együttműködés kiterjed a kommunikáció területére is, a felek a kiadványok, rendezvények létrejöttében segítik egymást.

Mint mondta: a kormányhivatal szakemberei rendszeresen tartanak előadást, tájékoztatót az iparkamara fogyasztóvédelemmel, munkaügyi szakterülettel foglalkozó konferenciáin. A két szervezet szakemberei a foglalkoztatást, szakképzést, pályaorientációt érintő kiállítások, egyéb események létrejöttében is támogatást nyújtanak egymásnak.

Fotó: VKIK

A kormánymegbízott hangsúlyozta: az együttműködés keretei között azt is vállalja a hivatal, hogy a megye vállalkozásai számára fontos ügyeket döntéshozói szinten támogatni és képviselni tudja. Hozzátette: a most aláírt dokumentum elemeiben, tartalmában nyitott, és készen állnak arra, hogy a napi, élő munkafolyamatok során új tartalommal bővülhessen.

Fotó: VKIK

Markovszky György arról beszélt: az iparkamara nevében örömmel írja alá a megállapodást. Úgy fogalmazott: sokat várnak az együttműködéstől, amely segít majd abban, hogy a Veszprém megye egésze számára fontos célokat közös erővel érhesse el a két szervezet. Példaként említette a vasúti hálózat, valamint az országhatárt elérő M8-as autópálya fejlesztését.

A Top 100+200 konferencián átadták az Év Vállalkozása Díjakat, valamint a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Díjat.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)