Május 19-én pénteken nyitotta meg kapuit a XXI. Pápai Agrárexpo, amely közel 5000 négyzetméteren, 140 kiállítóval várta az érdeklődőket és a szakma képviselőit.

A háromnapos regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár ünnepélyes megnyitóját a Sportcsarnok mögötti rendezvénysátorban tartották. Az Agrárexpo az idei évben is kiváló lehetőséget biztosított a régió agrárgazdasági szereplőinek a bemutatkozásra, a potenciális üzleti partnerekkel való találkozásra és a tartalmas kikapcsolódásra. A rendezvény egyúttal céljául tűzte ki, hogy lehetőséget biztosítson a szakmai kapcsolatok megteremtéséhez és erősödéséhez, illetve megismertesse a gazdálkodókat a legújabb technológiákkal, innovatív termékekkel és az agrárium legfrissebb híreivel. Szakmai konferencia, vadásznap, szántóföldi bemutató, mezőgazdasági gépek, valamint tenyészállatok felvonulása is szerepelt a programok között.

A megnyitó ceremónia adott alkalmat a vásári díjak átadására is. A vásári nagydíjat idén az Agromaster Kft. vihette haza. Ezen felül állatkiállítói, élelmiszerelőállítói és gépkiállítói díjat is átadtak.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Veszprém Megyei Kormányhivatal idén is különdíjat ajánlott fel. A Hivatal választása 2017-ben a Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesületre esett, amely szakmai és közösségépítő tevékenységével szolgált rá az elismerésre.

Somogyi Zoltán, az egyesület elnöke Takács Szabolcs kormánymegbízottól vehette át a Veszprémi Megyei Kormányhivatal Különdíját.
Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Áldozó Tamás, Pápa Város polgármestere, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Jakab István, a XXI. Pápai Agrárexpo fővédnöke, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)