Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Benczik Zsolt, a Tapolcai Járási Hivatal vezetője és Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke 2015. december 23-án ünnepélyes keretek között adták át a Tapolcai Kormányablakot.

fotó: Mátyus Tamás


Fenyvesi Zoltán alelnök köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy egy olyan megújult hivatal jött létre Tapolcán, amely az egységes szép dizájn és a barátságos ügyfélfogadás mellett lerövidíti az állampolgárok ügyintézési idejét.
Takács Szabolcs kormánymegbízott ünnepi beszédében elmondta, hogy az egyablakos ügyintézést megtestesítő, országosan egységes arculattal rendelkező kormányablakok közül Veszprém megyében a 13. Kormányablak került átadásra, így a 10 járásban immáron 13 integrált ügyfélszolgálatot kereshetnek fel az Ügyfelek. Kiemelte továbbá, hogy a december eleji jogszabályváltozásnak köszönhetően már 509 féle ügykört intézhetnek hatékonyan és gyorsan az idelátogató állampolgárok.
A beszédeket követően átvágták a nemzeti színű szalagot, majd próbaügyintézéssel jelképesen felavatták a hivatalt.

fotó: VEMKH

2014. februárjában került átadásra Veszprém megyében az első integrált ügyfélszolgálat. Mindössze 2 év leforgása alatt 13 Kormányablak nyitotta meg kapuit a megyében. Az átadások nem csak a városok, hanem a járások számára is fontos előrelépések.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)