Ahol új dolgok épülnek, ott biztosak lehetünk abban, hogy a gazdasági stabilitás is jelen van – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprémi Pápai út 37. szám alatt kialakított 80 férőhelyes munkásszálló átadásán. A beruházás 160 millió forintos állami támogatással, önkormányzati hozzájárulással valósult meg.

Fotó: Vehir.hu

A kormánymegbízott arról is beszélt: a szálló létrejöttét elvitathatatlanul a gazdaság föllendülése ösztönözte, így az a fejlődés egyfajta szimbóluma is. Mint mondta: „Veszprém egy szerencsés, dinamikusan fejlődő város, melynek vezetése gyorsan reagál a gazdasági változásokra.” Hozzátette: Az egyre nagyobb munkaigények enyhítésére szolgáló, kulturált, mégis olcsó szálló kialakításának megépülését örömmel támogatta a kormány, s a remények szerint ez tovább növeli a város és a régió gazdasági versenyképességét.

Fotó: Vehir.hu

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az átadón hangsúlyozta: a régi önkormányzati épületben kialakított 80 fős munkásszállótól a munkaerőhiány csökkenését remélik Veszprémben.  Emlékeztetett arra: a városban működő vállalkozások igénye volt az új munkásszálló kialakítása, hisz az ország más pontjaihoz hasonlóan itt is munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. A 2018 májusában kezdődött rekonstrukció során két emeleten összesen húsz lakóegységet alakítottak ki vizesblokkokkal, vasalószobával és orvosi szobával.

Fotó: Vehir.hu

A munkásszállás építésére 2017-ben kiírt kormányzati pályázat keretében országosan 1,5 milliárd forint feletti összegben valósultak meg fejlesztések a Nemzeti Foglalkoztatási Alap keretéből. A pályázatot idén március végi határidővel is kiírta a Kormány, mintegy 5 milliárd forint összegben. A cél ezeknek a szálláshelyeknek a létrehozásával elősegíteni a munkaerő mobilitását a munkaerőhiánnyal küzdő térségekben. Fontos része az önkormányzat és a Kormány megállapodásának, hogy az így létrejött szállókat az önkormányzatoknak a beruházás befejezésétől számított legalább tíz évig fenn kell tartaniuk.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)