„Az állampolgárok számára Veszprém megyében és országos szinten is elsődleges, hogy biztonságban szeretnének élni, biztonságban akarják tudni családjukat, szeretteiket és önmagukat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság eredménye, hogy a nagy turistalétszám ellenére egy rendkívül biztonságos megyében élhetünk” – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott a Rendőrség Napja alkalmából szervezett díjátadón.

„A biztonság garantálását csak folyamatos éberséggel, fejlesztéssel, felkészült állománnyal lehet megtenni. Ezért is fontos azoknak a munkatársaknak az elismerése időről időre, akik sokat tesznek azért, hogy a jó működés mintegy láthatatlan állapota, a Veszprém megyei polgárok biztonsága fennmaradjon.” – hangsúlyozta pohárköszöntőjében a kormánymegbízott.

Takács Szabolcs arról is beszélt, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal fontos és jó együttműködést ápol a megyei rendőrséggel. A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság munkája során rendészeti, rendvédelmi kérdésekben rendszeresen támaszkodnak a megyei rendőr-főkapitány szakmai javaslattételére, ahogy a Bizottság védelmi igazgatási, illetve riasztási gyakorlatai során is szoros az együttműködés az egyenruhásokkal.

Legutóbb a nagy népszerűségnek örvendő „Vigyázunk Rád a Bakonyban” című kiadvány létrehozásában nyújtott a rendőrség segítséget a Veszprém Megyei Kormányhivatalnak. A megyei Védelmi Bizottság az elmúlt években eszközbeszerzéssel támogatta a rendőrök munkáját.

„Nemcsak ezekben az ügyekben adódnak azonban közös feladataink, hiszen az állampolgárok védelme illetve szolgálata hasonló feladatokat állít elénk. A Veszprém Megyei Kormányhivatal csakúgy, mint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, akkor működik jól, ha elnyeri és őrzi a polgárok bizalmát.”- tette hozzá Takács Szabolcs.

A Rendőrség Napja alkalmából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományából huszonheten vehettek át elismerést.

(Veszprém Megyei Komrányhivatal)