A Pénzügyminisztérium a hét elején 5 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A részvételről, a pályázat feltételeiről és elkészítéséről a megyében a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya (8200 Veszprém, Megyeház tér 3., telefon: 88/550-761) ad felvilágosítást.

 

 

A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű támogatásként nyújtható, amelynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,7 millió forint lehet. A vállalatok kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 2,4 millió forint, a megelőző 12 hónapon belül kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 3,2 millió forint, a beruházás befejezését követően hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásában nevelő nő foglalkoztatása esetén pedig új munkahelyenként 3,2 millió forint támogatást kaphatnak a kiegészítésekkel együtt.

Az említett három támogatáson felül a pályázók - amennyiben kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre a beruházást - új munkahelyenként még további 400 ezer forint támogatást nyerhetnek el, így új munkahelyenként a vállalatok akár 3,6 millió Ft összegű támogatásban is részesülhetnek.

Az idei évben először két ciklusban lehetséges a pályázat benyújtása. A munkaerő-piaci programra 2019. évben az alábbi időszakokban benyújtott dokumentációval lehetséges pályázni:

  • 2019. március 18-a és 2019. április 22-e között, valamint
  • 2019. augusztus 1-je és 2019 szeptember 5-e között.

A támogatott beruházást az első időszakban pályázóknak legkésőbb 2020. február 29-éig, a második időszakban pályázatot benyújtóknak 2020. augusztus 31-éig kell befejezniük.
A pályázatokat a beruházás helye szerint illetékes kormányhivatal részére kell eljuttatni az általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás  (e-Papír szolgáltatás) segítségével.

A pályázati felhívás az alábbi linken található:
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/ujabb-5-milliard-forint-tamogatas-a-kis-es-kozepvallalkozasok-munkahelyteremtesere

Veszprém, 2019. március 21.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)