Legkésőbb 2019. február 15-én éjfélig jelentkezhetnek a felsőoktatásba azok, akik a szeptemberben induló alap-, osztatlan, illetve mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A jelentkezéseket kizárólag az E-felvételin keresztül lehet benyújtani. A jelentkezéseket február 20-áig kell hitelesíteni Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre elküldött hitelesítő adatlappal.

Az Ügyfélkapu-regisztráció otthonról is elvégezhető az új elektronikus személyazonosító igazolvánnyal, de a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormányablakainak munkatársainál gyors ügyintézéssel, teljes munkaidőben, előzetes bejelentkezéssel vagy sorszámhúzással is kérhető az Ügyfélkapu-nyitás. Aki ezt a megoldást választja, ne felejtse otthon érvényes személyi igazolványát és lakcímkártyáját!


Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető 3 jelentkezési helynél többet (de legfeljebb 6-ot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2000 Ft-os kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

A 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy jelentkezési helyre, és rendelkezik a továbbtanuláshoz szükséges végzettséggel, továbbá felvételi pontjainak száma eléri az adott képzésen meghatározott ponthatárt, és megfelel az adott szakon előírt egyéb feltételeknek (pl. egyéb előírt szakképesítés vagy szakképzettség megléte, alkalmassági vizsga teljesítése).


Az eljárás további részleteiről illetve a felsőoktatási intézmények képzéseiről a www.felvi.hu oldalon tájékozódhatnak.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)