Az egyablakos ügyintézést megtestesítő, országosan egységes arculattal rendelkező kormányablakok közül Veszprém megyében a 11. Kormányablak került átadásra a mai napon Várpalotán. A megyében az immár 10 működő Kormányablak mellett 2015. év végéig további két Kormányablak kerül megnyitásra Ajkán és Tapolcán, így a 10 járásban 13 integrált ügyfélszolgálat áll az ügyfelek rendelkezésére.

foto: VEMKH

Az átadó ünnepségen részt vett Takács Szabolcs kormánymegbízott úr és Talabér Márta polgármester asszony is. A Kormánymegbízott megnyitó beszédében kiemelte, hogy a fejlesztés nem csak a település, hanem az egész járás számára fontos előrelépés. Elmondta, hogy az újonnan munkába álló 9 munkaállomás arra hívatott, hogy az ügyfeleket a lehető legteljesebb módon kiszolgálja és segítse, jól képzett közszolgálati munkatársak közreműködésével. Célként jelölte meg, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz minél közelebb, egyablakos rendszerben intézhessék a hivatalos ügyeiket, egyszerűen, gyorsan és hatékonyan.

foto: VEMKH

A Várpalotai Kormányablak a beruházásnak köszönhetően az egységes arculaton felül 5 háttérirodával és 1 tárgyalóval is gazdagabb lett. Fontos kiemelni, hogy az épületben akadálymentesítésre is sor került, melynek köszönhetően az Ügyfelek immáron kényelmesen tudják megközelíteni az ügyfélszolgálatot, biztosítva az egyenlő esélyű hozzáférés elvét. A beruházás 37 millió forint hazai forrásból valósult meg.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)