A XV. Kiscsőszi Pajtafesztivál résztvevői is igénybe vehették július 13-án, múlt szombaton a Veszprém Megyei Kormányhivatal mobilizált ügyfélszolgálatát. A teljes körű ügyintézésre felszerelt kisbuszban a Devecseri Járási Hivatal Kormányablak Osztályának két munkatársa nyújtott mindenre kiterjedő tájékoztatást az elérhető szolgáltatásokról.

A helyszínen kiállítottak lakcímkártyát és útlevelet, segítettek az ügyfélkapu-regisztrációban, valamint felvilágosítással szolgáltak fogyatékossági támogatás és ideiglenes gépjárműkivonás ügyekben is. Emellett a külföldön élő magyar állampolgárok személyi igazolványának kiadásáról is tájékoztatták az érdeklődőket.

Az állampolgár-központú közigazgatás megteremtését célozva a mobilizált ügyfélszolgálatok a kormányablakkal nem rendelkező településekre is eljuttatják az integrált kormányzati ügyfélszolgálat szolgáltatásait. A nyár folyamán a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársai a régió kisebb-nagyobb rendezvényein, illetve a népszerűbb strandokon is lehetővé teszik – a kormányablak busz jelenlétével – a helyi ügyintézést.

A Kiscsőszi Pajtafesztiválra – mint minden évben – idén is ellátogatott Polgárdy Imre, a Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, aki lejárt útlevele helyett készíttetett új okmányt a kormányablak buszban.

A mobilizált ügyfélszolgálat legközelebb Kapolcson, a Művészetek Völgyében várja az érdeklődőket. A kitelepülések, illetve a szokásos ügyfélszolgálatok időpontjai és helyszínei az alábbi linken találhatóak:

http://kormanyablak.hu/hu/veszprem-megye-mobiliz%C3%A1lt-ugyfelszolgalat

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)