Több mint 20 cég mintegy 2500 munkahelyet kínál az V. Napló Állásbörzén a veszprémi Arénában. A rendezvény kiemelt szakmai partnere a Veszprém Megyei Kormányhivatal, amely saját standjával is bemutatkozik.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója a rendezvény hivatalos megnyitóján hangsúlyozta: Egy ország gazdasági helyzetének alapvetően fontos indikátorai az adott ország foglalkoztatási mutatói. Emlékeztetett arra, hogy az álláskeresők számának folyamatos csökkenése 2010 óta tendencia, s a mai helyzetben a munkaerőt keresők aránya magasabb. Veszprém megyének jellemzően az országos átlaghoz képest is jobbak a foglalkoztatási mutatói, a fővárost és a 19 megyét tartalmazó területi rangsorban az ötödik legkedvezőbb helyen áll. A főigazgató úgy vélte: „Veszprém megye szempontjából alapvető fontosságú, hogy ide tudjuk vonzani és meg tudjuk tartani a jó munkaerőt, ahogy az is, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű álláshellyel tudjon rendelkezni a régió.”

Dr. Vajda Viktória szólt arról is: a Veszprém Megyei Kormányhivatal az állásbörzén a saját tevékenységét bemutató standjával is képviselteti magát. Az érdeklődők tájékozódhatnak egyebek mellett a GINOP és TOP foglalkoztatást elősegítő projektek lehetőségeiről és az EURES programról. Az eredményes munkavállalói jelentkezéseket önéletrajz megírásához, kinyomtatásához nyújtott személyes segítséggel is támogatják a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársai.

A Mediaworks Hungary Zrt. ötödik alkalommal szervez állásbörzét Veszprémben, amely idén oktatási fórummal is bővült.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)