A Veszprém Megyei Önkormányzat ünnepi fogadással köszöntötte az új esztendőt.

A pénteken, a Megyeháza Szent István termében megrendezett ünnepségen Polgárdi Sándor evangélikus esperes mondott beszédet.

A lelkész mindenekelőtt megemlékezett a decemberben elhunyt hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes vívóról, Szalay Gyöngyiről. Emblematikus szereplője volt a megyei és a tapolcai közéletnek, a városban önkormányzati képviselőként majd alpolgármesterként, illetve a Veszprém megyei Közgyűlés tagjaként segítette a térség fejlődését, emellett fáradhatatlan szakember, melegszívű barát, kitűnő versenyző és páratlan egyéniség volt. Veszprém megyét és a hazai sportéletet is mérhetetlen veszteség érte.

Az esperes beszédjében szólt arról is, hogy 2018 a családok éve lesz Magyarországon.

Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, a 2017-es évet a pályázatokra történő felkészülés jellemezte, az idei esztendő azonban a megvalósulások éve lesz.

Az elnök hitben, szeretetben, boldogságban gazdag, sikeres új évet kívánt a megye valamennyi lakójának.Az eseményen Takács Szabolcs kormánymegbízott, Kovács Zoltán államtitkár és Kontrát Károly parlamenti államtitkár is részt vett.

((Veszprém Megyei Kormányhivatal))