Egész napos rádióműsorral ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a veszprémi 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ. A jubileum alkalmából Takács Szabolcs kormánymegbízott a Méz Rádiónak adott interjújában elmondta: a szervezettel és parancsnokával, Soós Gyula őrnaggyal sokrétű a Veszprém Megyei Kormányhivatal (VEMKH) és a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság együttműködése.

Takács Szabolcs hangsúlyozta: egy ország szuverenitása és védelme szempontjából elsődleges kérdés a haderőfejlesztés, amely most a magyar kormány döntése értelmében idehaza is megvalósul. Hozzátette: a haderőt érintő technológiai fejlesztés kulcsa, hogy a hadsereget meg tudják-e tölteni elhivatott, jól képzett emberekkel, katonákkal, akik képesek használni is az új haditechnikai eszközöket. A kormánymegbízott emlékeztetett arra: a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ülésein állandó meghívottként és szakmai tanácsadóként segíti a munkát Soós Gyula őrnagy, mint a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága szervezeti elemét képező veszprémi toborzóiroda parancsnoka.

Fotó:lokal.hu

Mint mondta: a kormányhivatal a megye 10 városában működő foglalkoztatási osztályain keresztül is segíti a katonai toborzást – erre a célra külön fel is készítettek kormányhivatali munkatársakat. Nem utolsó sorban pedig a VEMKH konkrét eszközbeszerzések által is nyújtott támogatást: több mint 1 millió forint értékben légpuskák, lézer gyakorlófegyverek, mobil sátrak beszerzését támogatták. Informatikai eszközök beszerzésével támogatták a Pannon Egyetemen létrejött új Toborzó Pont működését, és évente 400 ezer forint támogatást ad a Hivatal a veszprémi gyermek honvédelmi tábor és Haditorna ifjúsági verseny megszervezéséhez.

Az országban elsőként Veszprém megyében vettek részt önkéntes területi tartalékos katonák a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság éves védelmi igazgatási gyakorlatában 2018-ban.

(Veszprém Megyei Kormányhivatal)